~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

Nem attól vagy látható, hogy látnak! – Avagy tényleg mindig, mindenhol ott kell lenned a közösségi médiában?

Nem. És ezzel be is fejeződhetne ez a bejegyzés itt. De akkor honnan tudhatod meg, hogy a személyes márka szempontjából miért kifejezetten fontos, hogy ne legyél ott a közösségi médiában mindig és mindenhol?

Kezdjük azzal, hogy egyáltalán mikor és miért jelensz meg valamelyik platformon.

Ha nem látnak, nem  is tudnak rólad, akkor pedig hogyan legyél kihagyhatatlan tényező az emberek mindennapjaiban? Jogos a kérdés. Először meg kell mutatnod magad nekik. Nos, ez igaz. Már csak azért is kell, hogy tudjanak rólad, a létezésedről, az értékeidről, hogy aztán hiányt érezzenek, ha már nem látnak, nem tudnak rólad, nem vagy ott. Ez tiszta sor. De én is kérdeznék valamit.

Ha mindenki, mindig lát, tud rólad, csakúgy, mint a versenytársaidról, vagyis a többi ismertségre vágyó emberről, aki mi különböztet meg téged tőlük? Miért éppen téged válasszanak, rád legyenek kíváncsiak, te hiányozz nekik, ha egyikőtök olyan, mint a másik. Csereszabatos.

A személyes márka az egyéniségről szó. Az egyediségről. Az utánozhatatlanról. Valakiről, akinek nincs párja. Hasonmása sem. Klónja sem. Akiből csak egy van. Éppen ez az értéke: hogy egyedülálló, különleges. Miért futnál hát versenyt a többiekkel, hogy végül ugyanolyan legyél, mint ők? És a nagy verseny közben felemészted az erődet, az energiádat, elamortizálod a különállásodat, a unikális voltodat. Arról nem is beszélve, hogy minden szempontból jól kifáradsz, s majd éppen amikor nagyon kellene az erőösszpontosítás, neked nem marad mit összeszedned, mert elvesztegetted semmiségekre, öncélú magamutogatásra.

Pedig lehet, hogy nincs is többről szó, mint hogy a csorda-szellem okán mész a többiek után, sorra nyitod meg magad is a profiljaidat az összes lehetséges appon, csak azért, mert a többiek is ezt teszik. Szétforgácsolod magadat. Nemcsak az energiádat és az idődet, amíg kezeled, újabb és újabb tartalmakkal töltöd meg ezeket az oldalakat önmagadról. A nagyobb baj az, hogy a személyiségedet is darabokra vered szét, s mindenhova egy kis darabot adsz belőle, amiben – azt hiszed – benne van egész valód.

De nem!

A személyiség nem tenger, hogy az ember minden eleme hordozza magán a teljes egész tulajdonságait, mint a tengercsepp a nagy víz sós jellegét, netán hidegségét vagy éppen, mint a thermál víz esetén: kékes gőzölgését. A thermálvíz thermálvíz marad akkor is, ha csak egy csepphez jutunk  belőle, s akkor is, ha egy egész spa mennyiség áll a szolgálatunkra. De a te lényegedet, azt, ami igazán megkülönböztet a többi embertől, nem szórhatod szét apró alkotórészekre, mert ezek az alkotórészek együtt adják ki az egészet. És ez az egész az, amiben ha összesimulnak az egyes részek, egyetlen új minőséget hoznak létre.

Ez az egyetlen új minőség leszel te.

Te az vagy, aki összeségében, fényekkel és árnyoldalakkal, részekkel és egészében vagy az, aki. Személyes márka. Az érték.

Hogyan tudnád ezt szétosztani számtalan kis és nagy közösségi oldalra?

Sehol sem látnának téged teljes valódban.

Márpedig éppen ez az, ami megkülönböztethet téged a versenytársaidtól. A többi figyelemre vágyó, személyes márka aspiránstól.

Ha viszont nem vagy ott minden oldalon az arcoddal, a neveddel, a gondolataiddal, a bolondozásaiddal a közösségi platformokon, akkor nem is látnak, nem is tudnak rólad, igaz?

Visszakérdezek: tudod-e, hány ember használja ugyanazokat a közösségi média platformokat? Az egyiket csak ez, a másikat csak az? Nem. Ugyanazok az emberek, különbözó variációkban. Elég tehát optimalizálni. Kiválasztani azt a három oldalt, amely  együtt a legszélesebb publicitást hozza, éppen abból a körből, amely a céljaid érdekében a legfontosabb. S ott, azokon a helyeken jelen lenni. Okosan, gondosan. De nem mindig,  nem szakadatlanul, hanem időnként, mint a sinus görbe, lent és fent. Hogy hiányozhass!

A kevesebb több!

Nem attól vagy látható, hogy látnak!

Hagyj nyomot magadról, hogy visszavárjanak.

Akkor mindegy, hogy éppen hányast dobsz vagy hogy éppen beletalálsz-e a célkeresztbe. Így is, úgy is személyes márka leszel.

Célkeresztben az énmárka.

Copyright © 2021