~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

Címke: közösségi média

Az egyediségtől az egyéniségen át a személyes márkáig

Az egyediség minden ember sajátja, az egyéniség azonban nem feltétlenül. Egyedi az ember, másolhatatlan lény, a természet egyszeri példánya. Hiszen nincs két egyforma ember. Nem foglalkozom itt most a klónozással, mint valóban létező tudományos kísérlettel. Széles körben alkalmazott gyakorlatnak azért még nem nevezném, habár vitathatatlanul közel az idő, amikor akár velünk is előfordulhat, mint a híres mozifilmben: hazatérünk és egyszer csak ott látjuk “magunkat” a vacsoraasztalnál a családunk körében. Pontosabban saját magunk tökéletes mását. Már ahogy azt a Hollywood-i filmesek elképzelték nagyjából húsz évvel ezelőtt. De azért abban sem lennék teljesen biztos, hogy valóban ugyanaz az ember ül az asztalnál és néz be az ablakon sajátjának hitt élete színterére. Mert mi van mindazokkal az “apróságokkal”, amelyeket személyiségnek nevezünk? A személyiségünk mi vagyunk. Sőt.

Nem attól vagy látható, hogy látnak! – Avagy tényleg mindig, mindenhol ott kell lenned a közösségi médiában?

Nem. És ezzel be is fejeződhetne ez a bejegyzés itt. De akkor honnan tudhatod meg, hogy a személyes márka szempontjából miért kifejezetten fontos, hogy ne legyél ott a közösségi médiában mindig és mindenhol?

Hiányozz! – Avagy hogyan csináld, hogy inkább rólad beszéljenek, mint veled?!

A legjobb, ha nem teszel semmit. Beleértve ebbe a túlságosan szószátyár beszédet is. Egyszerűen létezz, halljanak rólad, de nem tőled. Legyél jelen a nyilvánosságodban, de inkább a háttérben, mint a reflektorfényben. Így egyben önfegyelemre is szoktathatod magad.

Őszinte, tiszta tekintet, igaz érzelmek. – A személyes márkaépítés elfeledett kellékei.

A személyes márkaépítés nem terápia. Nem kompenzál a rendezetlen, kudarcba fulladt életért. És nem jutalom a kiegyensúlyozott, egyhangú, de biztos életstílusért. A kívül még mutatós, ám belül hibás árut sem tesszük a gyümölcsös stand legfeltünőbb helyére, hogy az tegye vonzóvá a többi gyümölcsöt. Nem emeljük ki, nem hívjuk fel rá a figyelmet, nem lehet a minőség példája. Mert könnyen lelepleződünk vele.

Szerző

Personal Branding Consultant, Author, Journalist

Member of the International Federation of Journalists

Copyright © 2021