~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

~ personal branding, digital world, media, infocommunication, books, humanity, art and literature, fashion, all the best

MY BOOKS

Eredeti foglalkozásom újságíró, habár két évtizeden át főként menedzserként dolgoztam itthon, Európában és a világban. A vállalati krízis kezelés a szakterületem, amelynek során volt módom megismerni az embert, függetlenül attól, hogy milyen beosztásban, milyen képzettséggel dolgozik. Engem már akkor is elsősorban az ember emberi mivolta érdekelt. Hiszek a személyiség erejében, ezért soha nem azt néztem egy embernél, hogy mi áll a szakmai életrajzában, hogy hányszor bukott el az életében, hogy mire tartja magát elhivatottnak. Mindig is sokkal inkább az volt a fontos számomra, hogy valaki milyen ember valójában. Belül, amikor önmaga van, s nem kell szerepet játszania a többi ember előtt.
 
Hogy ki, mennyit ér, azt az mutatja meg leginkább: mennyire képes szembe nézni önmagával, a korlátaival, a kudarcaival. Hogy képes-e talpra állni, ha megroggyantja az élet. Valamennyiünket megroggyant időnként az élet. Sokan érzik azt, hogy szakadatlan túlélő programban vesznek részt abban a pár röpke évtizedben, ami adatik a földi létre. Nos, engem ezek, az esendő emberek érdekelnek elsősorban. Nekik és róluk szólnak a könyveim. Előítéletek nélkül, tisztelettel feléjük, mert emberek. Az ember önmagában is érték, ami tiszteletet érdemel. Mindenkinek megvan a saját batyuja az úton, ami mintha hozzá nőtt volna a hátához. Mert micsoda bátorság is kell ahhoz, hogy letegye az ember! Én azokról az emberekről írok, akik képesek voltak levetni magukról a terheket és újra kezdeni. És megint újra kezdeni. És megint újra kezdeni. Ahányszor csak kell.
 
Ernest Hemingway, a világhírű író úgy fogalmazott:

"Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább.
Még akkor is ha nem élnek már benned remények és csodák."

Pedig mennyi csoda csak arra vár a világon, hogy felfedezzük őket! Remélem, hogy az egymásra találáshoz én magam is hozzá tudok járulni a könyveim révén.

SAJÁT KÖNYVEIM

Szeress belém! (Budapest, 2016.)

Párkapcsolati kommunikációs kézikönyv azoknak a felnőtt embereknek, akik hiszik: a szerelemért csakúgy meg kell dolgoznia két embernek, mint minden másért az életben. A könyv azoknak is szól, akik hiszik, hogy a szerelem, a vonzódás, a vágy nem a véletlen dolga két ember között. Nagyon is lehet irányítani Ámor nyilát!

ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?! (Budapest, 2017.)

„Azt hiszik sokan, hogy a személyes márka egyet jelent a hitelességgel, holott az inkább a sikeres brand építés eredménye. A személyiségnek sem kell megváltoznia. ‘A lényeg marad, csak átstruktúráljuk az elemeket. Van, amit háttérbe teszünk, másokat felhangosítunk. De lenni kell valódi tartalomnak, szaktudásnak, tapasztalatnak. Ez adja a márka igazi értékét.’ Tévedés az is, ha a személyes márka fogalmát csak a digitális térben értelmezzük. A karizma ‘élőben’ jön csak át igazán. Emellett sok példát lehetne hozni a ‘kevesebb több’ örök igazságára is. Steve Jobs csak ritkán szólt, de akkor annak mindig súlya volt. Ő, vérprofiként, éppen így építette fel magát.’

A könyv célcsoportja a közép- és a felső vezetők, a multi világ és a kkv-k döntéshozói, akik számára nem világos az énmárka fogalma, vagy éppen averzióik vannak a fogalommal kapcsolatban.

Szakértő támogatás nélkül azonban aligha lehet végigmenni ezen az úton. Ám ha valaki, Kiss T. Anna hiteles segítő. Miközben partnereivel (ügyfeleit nevezi így) dolgozik, saját brandjét is tudatosan építi. Eddigi pályája nyomán, MBA minősítésű menedzserként, stratégiai üzleti tanácsadóként, széles nemzetközi kapcsolatrendszert épített, most erre alapoz.”

(Forbes Magazin, 2017. október)

Tíz a századikon. A Google. (Budapest, 2018.)

„A Google cég két évtizedes múltra tekinthet vissza. Ilyen sokáig élen maradni csak az képes, aki úgy tud megváltozni, hogy közben ugyanaz marad. A Google, illetve az egész Alphabet csoport ma ugyanolyan kreatív, innovatív és izgalmas, ugyanolyan remek esettanulmány alany, mint húsz évvel ezelőtt. ( … )

A Google megkerülhetetlen a modern világban.

Húsz év nagy idő. A jelent csak az értheti meg, aki a teljes vállalati fejlődési pályát átlátja. Kiss T. Anna új könyve végigkalauzol bennünket ezen a valóban fantasztikus történeten. Érdemes minden részletre figyelni, hiszen a siker nincs ingyen, keményen meg kell dolgozni érte.  „

(Ajánlás, Bögel György, a Central European University tanára.)

Ügyvezetők kézikönyve (Budapest, 2019. , társszerező)

A kis- és középvállalkozók, de még a nagy vállalatok számára is a legnagyobb hozzáadott érték: a brand. A vállalati és a tulajdonosi személyes márka összekapcsolása olyan komplex erőforrást jelent egy vállalat számára, ami – ha a cég folyamatosan építi – azonnali bekerülési költség helyett, ám krízis helyzetben akár prompt mozgósítható értékként jelenik meg. Erről szól az a fejezet, amelyet a vállalati brand, valamint a döntéshozói, illetve gyakran a munkavállalói személyes márka összekapcsolásával elért előnyökről írtam az Ügyvezetők kézikönyve 2019. című kiadványban.

Megjelenésre vár:

Várható megjelenés:
2021. november, USA (angol nyelvű)
(A világjárvány függvényében.)

Előkészületben:

Várható megjelenés:
2021. október, Budapest (magyar nyelv)
2022. március, USA (angol nyelv)

Copyright © 2021